Gremi de Carnissers - Xarcuters - Cansaladers de Barcelona i Comarques
anar al web

Els ‘Quatre Manaments’ per coure correctament un bistec a la planxa

bistec a la paellaDe vegades, les coses més senzilles de fer tenen secrets que les fan que el resultat final sigui molt millor. És el cas d’un bistec a la planxa. A priori és molt senzill de fer, tothom coneix la tècnica. Ara bé, si durant el procés tenim en compte alguns aspectes de la cuina del producte, el resultat serà substancialment superior.

I qui millor que el carnisser per explicar-nos aquests petits secrets?

Així doncs, avui volem explicar-vos en aquest nou post de La Vianda què cal evitar i què és obligat a l’hora de coure un bistec. I us ho expliquem gràcies a les recomanacions que ens han fet els carnissers del Gremi Carn.

1-La planxa ha d’estar molt calenta. Molt, molt calenta. D’aquesta manera què aconseguim? Aconseguim que la primera capa del bistec, la més superficial, quedi segellada i no perdi humitat. I en no perdre humitat el bistec quedarà molt més tendre I evitarem que quedi dur.

2-Treure el bistec de la nevera 20 minuts abans de coure’l. Si posem el bistec a la planxa immediatament després de treure’l de la nevera, on està a 4ºC, el canvi brusc de temperatura retardarà el punt de cocció òptim. Si esperem a què la carn estigui a temperatura ambient, després de la cocció el tall quedarà molt més melós.

3-No calen coccions llarguíssimes. No cal coure la carn a la planxa un temps excessiu. Hem d’aprendre que la carn com més crua estigui per dintre més saborosa és. Hem de fer pedagogia de la carn perquè la gent aprengui a gaudir-la sense coure-la en excés.

4-Salar la carn al plat. Mai, mai, mai hem de posar la sal al bistec abans de posar-lo a la planxa. Si posem la sal abans de la cocció, li estarem traient humitat a cada porus del tall, perquè s’escorrerà la humitat a través del porus generat pel gra de sal i això farà que la carn no quedi prou tendre. Contràriament, si posem la sal després, un cop el tall de carn és al plat, li donarem aquell gust tan bo de la sal i no haurem perdut humitat.

Us semblen útils les recomanacions dels carnissers?

 

 

Pròxims cursos a GREMICARN
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
CATEGORIES
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
AUTORS
Jordi Puigdellívol
Oriol Tarrats
María Sánchez Ruiz
Jordi Puigdellívol
Jordi Puigdellívol