Quan no n’hi ha prou amb fer-ho molt bé!
Quan a l’Escola Professional dels Oficis de la Carn es dissenya, analitza i posteriorment s’elabora un curs, destinat als professionals del sector que representem, l’objectiu, com sempre diem, no és altra que dotar d’eines als alumnes per fer de la seva activitat laboral, una activitat més complerta, si escau, i mostrar que l’especialització del carnisser i del cansalader-xarcuter és única i incontestable. Amb aquest pretext i conscients de què avui, entre les diferents carns n’hi ha una que està especialment de moda i que, suscita gran interès entre el consumidor final, a l’Escola es va dissenyar un curs d’hamburgueses (es va impartir amb dues tardes diferents atès el gran volum de demanda) a fi de que els professionals tinguessin més idees, més recursos, i més alternatives per copsar la atenció d’un client cada dia més exigent.
Els preparats de carn frescos són un dels elements diferenciadors dels establiments de carnisseria i cansaladeria-xarcuteria. Dins d’aquests, les hamburgueses s’hi ha posicionat com a especialitat principal gràcies a la seva versatilitat i varietat de formes, colors i sabors. Avui, ja suposen un elevat percentatge de les seves vendes i són elaboracions que permet al minorista competir en el mercat.
Avui, ahir i fa deu anys, els professionals del sector saben fer hamburgueses; tots. Però molts no es plantejarien mai que poden fer una hamburguesa de taronja, de trinxat de la Cerdanya o d’una infinitat de coses, que a simple vista, per alguns, potser no acaben de lligar. Gràcies però al compromís de l’Escola Oficis de la Carn amb la innovació, aquestes hamburgueses avui són possibles. I ho són igual que les desenes i desenes de varietats de botifarra que trobem avui en les vitrines dels diferents establiments del sector. Uns i altres han sortit de l’Escola Oficis de la Carn; de una feina que tot i que no sempre és tangible denota clarament el compromís de l’Escola i el Gremi amb el sector.
I ho seguirem fent. Seguirem treballant per oferir-vos cursos de primera línia amb els millors professors del país. Seguirem convencent-vos de que tot allò que penseu que podria ser un bon producte, únic i diferent, és possible de fer. I seguirem treballant per demostrar un fet que per nosaltres és inequívoc; la formació és la clau de l’èxit. La gran majoria de vosaltres porteu llargues i dilatades carreres professionals darrera un mostrador i/o obrador, i sou autèntics mestres artesans en la matèria però aquí a l’Escola us en volem donar una mica més: de eines, de recursos i de idees per a fer les coses millors. Ara ja no n’hi ha prou amb fer les coses molt bé. Sempre es poden fer millor.