Gremi de Carnissers - Xarcuters - Cansaladers de Barcelona i Comarques
anar al web

Mas Gourmets reinventa la degustació al punt de venda

FOTO BOTIGA JORDI MAS SANT CUGAT

La cadena de xarcuteries premium obre una nova botiga al Mercat Mira-Sol de Sant Cugat

Mas Gourmets ha revolucionat la xarcuteria a Barcelona. Ja no es tracta només de vendre, també es tracta de tastar, de gaudir in situ. Des de la cadena gourmet, volen que el client, quan entri a una botiga, se senti immers en un viatge gastronòmic, en un elenc seductor de sabors, gustos i olors.

Amb aquest pretext, la companyia ha reinventat el seu model de negoci amb la incorporació d’espais de degustació a tres de les seves botigues. Amb 17 establiments repartits entre Barcelona i Madrid, Mas Gourmets és sinònim d’innovació, creativitat i delicatessen.

El passat 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, va obrir una nova botiga al Mercat Municipal de Mira-sol, a Sant Cugat.

En un context advers, Mas Gourmet segueix creixent. Com?. “L’excel·lència en els productes i un equip humà molt professional que sigui capaç de transmetre al client els valors diferencials de companyia”, recalca sense dubtar-ho Jordi Mas, conseller delegat de Mas Gourmets i secretari de la junta directiva del Gremi Carn.

Per aquest motiu, Mas no creu en la fórmula de la franquícia, perquè l’empresa “perd el control de l’equip humà” i l’empremta de la companyia es dilueix. “La implicació de l’equip és clau perquè a la botiga hi hagi màgia i color”.

La fórmula de Mas Gourmets és treballar tota la cadena interna del retail, el que fa que tant el creixement intern con la internacionalització de la companyia siguin molt mes lents i complexes. “Fer el salt a l’exterior amb una franquícia és molt més fàcil: dónes les pautes del negoci, subministres producte i ja està, mentre que anar a l’exterior amb una botiga pròpia és molt més complexe”. 

Mas Gourmets té més de 65 anys d’història. Durant tot aquest temps l’empresa ha hagut de reinventar-se més d’una vegada, buscar nous models perquè les fórmules “s’esgoten” i el “negoci s’ha d’oxigenar”.

En aquests moments, “treballem amb el concepte de fer gaudir la gent. Volem que els consumidors ens associïn amb un producte premium i de preu just”. 

NOVA BOTIGA A SANT CUGAT

El Mercat de Mira-sol és pioner a Catalunya perquè permet a les parades oferir espais de degustació i de restauració.  La nova botiga de Mas Gourmets té una superfície de 50m2, un extensió molt superior a la que acostumen a tenir les parades dels mercats municipals.

“Es tracta d’un mercat modern amb molt bones perspectives. A més, el nou establiment podrà disposar d’una zona de terrassa, el que ajudarà a dinamitzar el nou complex municipal”, explica Jordi Mas.

“Sempre hem defensat que els mercats necessiten espais de degustació, oxigen, aire fresc. Tal i com són ara, malgrat les successives remodelacions, no reflecteixen el que necessita el consumidor d’avui dia”. Amb aquesta nova botiga, Mas Gourmets suma ja tres xarcuteries amb oferta de degustació. Les altres dues són el local de l’Illa Diagonal i la botiga del Mercado de San Miguel, a Madrid. “L’aposta per la degustació obeeix al canvis en els hàbits de la gent, que ens han empès a unir gastronomia i oci”, indica.

 REPLICAR UN MODEL QUE FUNCIONA

 La nova botiga reprodueix el disseny i la funcionalitat de la xarcuteria de l’Illa Diagonal. L’objectiu de la companyia és replicar aquest model que té comprovat que funciona en les pròximes obertures, com és el cas d’una nova botiga al barri madrileny de Salamanca aquest any.

“Ambient i disseny amb glamour, bons professionals de cara al públic i productes de màxima qualitat”. La fórmula no falla.

La companyia la dirigeix avui la tercera generació de la família Mas. Tot i que el sector de la xarcuteria també està patint els efectes devastadors de la crisi, el creixement de la companyia s’explica amb tres paraules: sostenibilitat, passió i perseverança.

“No s’ha de ser agosarat, perquè avui estàs a dalt i demà estàs a baix. La prudència és vital a l’hora de créixer”. La companyia tenia previsions de creixement a l’exterior, però per ara ho ha parat tot. “Veiem claríssim que hem de sortir, però el quan es un interrogant. Per sobre de tot volem ser prudents i fer passos endavant que siguin sostenibles”. Mas insisteix en la importància d’avançar “amb molta cautela”, perquè un “petit pas en falç et pot fer trontollar la companyia”.

 

 

Pròxims cursos a GREMICARN
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
CATEGORIES
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
AUTORS
Jordi Puigdellívol
Oriol Tarrats
María Sánchez Ruiz
Jordi Puigdellívol
Jordi Puigdellívol