Gremi de Carnissers - Xarcuters - Cansaladers de Barcelona i Comarques
anar al web

La carn Qualivo, d’elevada qualitat, encara no es comercialitza a Espanya

carn qualivoEl Gremi organitza un tast de carn premium procedent de Suïssa

Les instal·lacions del Gremi Carn han acollit aquesta setmana la presentació d’una marca de carn procedent de Suïssa que fa més de 50 anys que manté uns estàndards de qualitat excel·lents. Per tal que els associats del Gremi Carn poguessin conèixer les propietats d’aquesta marca de carn, anomenada Qualivo, i que al nostre país encara no es comercialitza, el Gremi ha organitzat una degustació de peces de carn de vedella i de porc que ha permès als agremiats formar-se una opinió sobre aquest producte.

Així, Joan Navàs, representant de Qualivo a Espanya, ha exposat els beneficis d’aquesta carn procedent d’animals alimentats amb un pinso de gamma alta al qual se li han afegit uns additius 100% naturals, consistents en calostres, aminoàcids, plantes medicinals i llevats. A més a més, el pinso amb què s’alimenta el bestiar no ha estat tractat amb ensilat ni conté cereals transgènics.

El representant d’aquesta firma càrnia ha subratllat les excel·lents condicions amb què viuen els animals durant el seu creixement, el que repercuteix invariablement en la qualitat, sabor, textura i presència de la carn. Els animals sempre es troben en un entorn confortable i sa, a temperatures temperades, i reben una alimentació que sempre conté la mateixa fórmula.

Els carnissers que han assistit a la presentació han pogut tastar diferents peces de carn de vedella i de porc Qualivo i la resposta en general ha estat molt bona, ja que tots han coincidit en la bona aparença i extraordinari gust del producte.

Ricard Julià, carnisser, xarcuter i cansalader de Barcelona, ha assistit a la degustació de carn Qualivo i un cop feta la digestió, ens comenta que no hi ha dubte que es tracta de carn excel·lent, procedent de bestiar ben alimentat i ben cuidat. No obstant això, la carn que ven en Ricard a la carnisseria és vedella i porc del Pirineu, conté una IGP de vedella dels Pirineus Catalans, amb la qual cosa la qualitat dels seus productes no té res a envejar a la carn Qualivo. La qualitat d’ambdues firmes és extraordinària.

“És cert que durant la degustació no s’ha parlat de preus, per tant, si els preus són raonables, és una marca a tenir en consideració”, comenta en Ricard.

En Ricard també ha valorat favorablement les “garanties de qualitat” que aporta aquest marca, ja que els vedells sempre són d’una raça concreta i han estat engreixats amb el mateix pinso natural. “Hi ha una continuïtat del producte que és molt valuosa”, ha assenyalat.

Gràcies a aquesta degustació organitzada pel Gremi els associats han pogut conèixer altres aspectes destacats pel representant d’aquesta firma suïssa, com és que la distància entre la granja on es cria el bestiar i l’escorxador on és sacrificat no supera els 30 km, així com que el període de maduració de les vedelles és de 3 setmanes, un marge de repòs molt extens que proporciona un gust i una tendresa a la carn molt especials.

Pròxims cursos a GREMICARN
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
CATEGORIES
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
AUTORS
Jordi Puigdellívol
Oriol Tarrats
María Sánchez Ruiz
Jordi Puigdellívol
Jordi Puigdellívol