Gremi de Carnissers - Xarcuters - Cansaladers de Barcelona i Comarques
anar al web

GremiCarn reparteix més de 6.500 racions de botifarra d’ou en menys de 55 minuts

El Gremi de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i comarques ha repartit aquest diumenge a la Boqueria més de 6.500 racions de botifarra d’ou elaborades artesanalment per professionals cansaladers. Un acte festiu amb el qual el GremiCarn ha donant la benvinguda al Carnaval a la ciutat comptal.

 

L’acte ha comptat amb l’assistència de Neus Ferrete, directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i Josep Zalacain, conseller municipal del Districte de Ciutat Vella.

 

Les 6.500 racions s’han repartit en només 55 minuts, dada que dóna idea de l’èxit de públic que ha tingut la convocatòria La festa començà a les 12 del migdia al barceloní mercat de La Boqueria amenitzada pels tabalers, el Porc del Clot i la Porca de Sant Antoni. Membres del GremiCarn han participat activament en el repartiment de les botifarres als milers de persones que aquest matí de diumenge s’han acostat a la Boqueria per tastar la tradicional botifarra d’ou del Dijous Gras. L’afluència de públic ha estat molt intensa, fins al punt que en menys d’una hora s’han repartit totes les racions a un ritme de 2 porcions per segon.

 

Poques ciutats celebren l’inici del Carnaval com Barcelona, amb una botifarrada popular multitudinària. Els cansaladers de Barcelona han necessitat 390 kilos de carn, 3.900 kg d’ous, 780 metres de budell i la proporció adequada de sal i pebre per poder elaborar les més de 6.500 racions de botifarra d’ou repartides aquest matí.

 

La botifarra d’ou: història i elaboració

 

Documentada ja des del segle XVII i ubicada a Barcelona, la història d’aquest embotit està relacionada amb la festa de Carnaval, època durant la qual se solien celebrar àpats comunals que tenien com a ingredients bàsics el porc i els ous.

 

Durant la dictadura franquista, el fet de no poder celebrar el Carnaval va comportar una davallada tant en el consum com en la producció de la botifarra d’ou, que es va recuperar de manera notable a partir de la dècada dels 80 i gràcies a la voluntat dels mestres cansaladers.

 

Ara, la forma tradicional de consum és menjar-se-la a bocins o en truita de botifarra acompanyada de pa amb tomàquet durant les festes de Carnaval. La botifarra d’ou és prima, amb forma de ferradura i es pot comprar en peces individuals d’un calibre entre 32 i 45 mm cadascuna i d’una llargada que pot oscil·lar entre els 25 i els 35 cm.

 

Pròxims cursos a GREMICARN
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
CATEGORIES
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
AUTORS
Jordi Puigdellívol
Oriol Tarrats
María Sánchez Ruiz
Jordi Puigdellívol
Jordi Puigdellívol