Gremi de Carnissers - Xarcuters - Cansaladers de Barcelona i Comarques
anar al web

Es va presentar la botifarra dolça cuita de llarga caducitat

foto multitud al jardí CastellbLa Confraria del Gras i el Magre celebra amb èxit la IX Gran Trobada del Gras i el Magre

Aquest diumenge dia 24 ha tingut lloc al Castell de Peralada la celebració de la IX Gran Trobada de la Confraria del Gras i el Magre, una cita organitzada per la Confraria del Gras i el Magre, que reuneix cada any en una jornada de caràcter festiu els defensors i amants de la carn i els seus derivats.

Com cada any, la Confraria del Gas i el Magre ha fet els nomenaments dels nous confrares, així com dels confrares d’Honor, dos designacions que la Confraria concedeix a professionals que, per la seva trajectòria, se’ls considera amics de la carn. En aquest cas, la Confraria ha nomenat confrares d’Honor el president del Grup Peralada, Artur Suqué, i el xef Paco Pérez, distingit amb 5 estrelles Michelin.

La Confraria del Gras i el Magre també ha nomenat confrare de Mèrit Jacint Arnau, cap del programa de Tecnologia Alimentària de l’IRTA. Després dels nomenaments, tots els assistents es van fer les fotografies de grup als jardins del Castell de Peralada i posteriorment van dirigir-se a una carpa ubicada al mateix jardí on van gaudir d’un exquisit dinar.

Foto de familia dels 3b

PRESENTACIÓ DE LA BOTIFARRA DOLÇA

L’acte central de la Confraria, quan es van fer els nomenaments, va estar precedit per la presentació de la botifarra dolça cuita de llarga caducitat, una innovació alimentària aconseguida pel Gremi de Carnissers de les comarques gironines amb el suport tècnic de l’IRTA. La presentació es va fer davant d’un públic nombrós que esperava amb expectació conèixer els detalls d’aquesta innovació.

Jacint Arnau va ser l’encarregat de fer la presentació i va destacar que la botifarra dolça cuita és l’únic producte gastronòmic artesà de Catalunya que es pot exportar i va recalcar que al nou producte no se li ha afegit cap conservant ni estabilitzant. El fet que tingui una llarga vida s’ha aconseguit modificant els valors de temps i temperatura de cocció, és a dir, aplicant un tractament tèrmic especial amb el qual s’ha aconseguit certificar la seguretat alimentària.

Es tracta d’un producte senzill, amb una complexitat tècnica, que conserva els mateixos ingredients que la botifarra dolça tradicional.

presentació botifarra dolçab

Així mateix, el president del Gremi de les comarques gironines, Ricard Josep Llavallol, va destacar que la nova botifarra és més fàcil de preparar i el fet que tingui una vida útil molt més llarga la converteix en un producte molt adequat perquè els visitants se l’emportin als seus països.

En Ricard va mostrar-se molt orgullós perquè aquesta innovació ha estat sufragada per tots els agremiats de la província de Girona, qui l’han feta possible.

Per últim, Domènec Vila, de la Direcció d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, va ressaltar la importància d’aquesta innovació, ja que posa de manifest la gran visió estratègica i de futur que ha tingut el sector carni a Catalunya.

Vila va ressaltar que el Gremi ha aconseguit conjugar la tradició amb la innovació, l’exportació i el turisme, variables que demostren que el sector carni a Catalunya treballa per tirar endavant el país i va recalcar que la botifarra dolça de llarga vida útil és el paradigma d’aquesta manera de treballar.  A l’acte de la Confraria també hi va assistir l’alcalde de Peralada, Pere Torrent.

 

Pròxims cursos a GREMICARN
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
CATEGORIES
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
AUTORS
Jordi Puigdellívol
Oriol Tarrats
María Sánchez Ruiz
Jordi Puigdellívol
Jordi Puigdellívol