Gremi de Carnissers - Xarcuters - Cansaladers de Barcelona i Comarques
anar al web

Engreixant la màquina per al proper curs de Direcció d’Establiments Comercials

IMG_2645Finalitzada la II edició del curs de Direcció d’Establiments Comercials del sector Carnisseria i Cansaladeria-Xarcuteria, la Escola Oficis de la Carn i ESCODI comencen a engreixar la maquinària per al curs de l’any vinent. Quan fa gairebé tres anys es va iniciar aquest projecte ambiciós, l’objectiu no era altra que donar eines i recursos als professionals del sector per desenvolupar les tasques al capdavant d’un establiment amb la màxima garantia d’èxit possible. Davant els grans resultats del primer curs, configurat per 25 alumnes, i on professors altament qualificats impartien els tres mòduls del curs (amb un total de 80 hores), els passos següents van ser millorar les línies traçades en la primera edició per fer més eficaç el programa i la metodologia de la segona edició (ja acabada, a falta d’entrega de diplomes) del mateix.
I aquests mateixos passos són els que comencen ara de cara a la que serà ja la tercera edició del curs. El que és segur és que la quantitat d’hores i l’estructura dels mòduls serà la mateixa i per tant, aquests, quedaran dividits amb un primer mòdul sobre el mercat, el client i la gestió comercial (30 hores de durada), un segon mòdul sobre la gestió de les persones (20 hores de durada) i un tercer i darrer mòdul sobre l’obrador, el producte i la innovació (20 hores de durada).
Alhora de millorar les diferents línies es té en compte no només la valoració dels professors sinó també la dels alumnes. En aquesta segona edició hem volgut recollir l’opinió d’alguns d’ells i tot i que modificar alguns dels aspectes que ells consideren que han de ser millorats és complex i dificultós, la idea és poder adaptar al màxim aquest curs, a les necessitats dels alumnes, dels professionals del sector, dels directors dels establiments, de les persones que volen formar-se avui per ser millors demà. El Mateu Vives, de Can Vives, assegura que “el curs és completíssim i motivador però que hi ha poc aprofundiment en un tema important per al negoci de la xarcuteria; el pernil”. Paral•lelament, el Xavier Bou, de Xarcuteries Bosch defineix el curs “com una oportunitat, com una font de coneixements, on s’obtenen resultats i on es fan bons amics, del sector”. La Montserrat Esquius, d’Igualada destaca “el bon ambient, i que el curs ajuda sentir-nos molt compresos, i a aprendre molt”. La part més negativa, diu, és que “en moltes ocasions el curs se’ns fa curt”.
Recollir les valoracions dels alumnes, analitzar les classes dels diferents professors i adequar els continguts a les últimes tendències i a les necessitats del mercat són els passos a seguir, la metodologia a emprar i les tasques a realitzar a fi que, la propera edició del curs sigui millor que l’anterior i també, és clar, pitjor que la que el precedirà.

Pròxims cursos a GREMICARN
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
23 maig - 16.00h
Conferència: Com guanyar diners amb els teus estalvis
Conferència gratuïta per aprendre a guanyar diners amb els seus estalvis.
CATEGORIES
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
Innovació
AUTORS
Jordi Puigdellívol
Oriol Tarrats
María Sánchez Ruiz
Jordi Puigdellívol
Jordi Puigdellívol