El xarcuter ens pot donar bons consells per gaudir menjant a la platja
Què poso al tàper de la platja???
Hi ha vida més enllà del tall de pollastre arrebossat per posar al tàper de la platja? Hi ha qui creu que no, però nosaltres avui hem descobert que hi ha més opcions gastronòmiques perquè menjar a la platja sigui una experiència divertida i creativa. I sobretot, molt apetitosa!
Per explorar les possibilitats que tenim per gaudir d’un bon àpat a la platja hem parlat amb en Ricard Julià, expert xarcuter, qui ens ha donat idees delicioses, fresques, nutritives i econòmiques per elaborar un bon tàper gourmet per anar a la platja!
Si bé pels més petits la reina segueix sent la carn arrebossada i les croquetes de pollastre o de pernil, en Ricard recomana a la seva clientela que, per exemple, si es disposa de temps, provi de cuinar una vedella rostida, ben cuita, i tallada en trossos molt fins.. i experimenti què tal senta degustar un plat tan deliciós sota un para-sol i amb la remor de la mar de fons… Pinta bé, eh?
La vedella la podem acompanyar d’una amanida condimentada amb una mica de vinagreta. El més adequat per amanir-la és una mica de vinagre o llimona. Són aliments que donen un punt d’ acidesa i amb el fred es conserva bé.
Així mateix, per anar a la platja és imprescindible dur una nevereta per mantenir la cadena del fred, i tot i dur nevera, és molt recomenable portar les begudes ben fredes, quasi congelades.
Ara bé, si no disposem de gaire temps, el millor plat per emportar-nos a la platja és una bona amanida. En Ricard, però, precisa que l’ enciam és un ingredient difícil perquè s’estova ràpidament; per tant, millor si el podem evitar i enlloc d’enciam cuinem una pasta fresca ben gustosa. Tot i així, sempre l’haurem de conservar ben frescs i amanir-la al moment de menjar, mai abans!.
Una amanida de pasta acompanyada de llegums o fruites és una molt bona alternativa, i molt saborosa!.
Per altra banda, sempre hi ha lloc per la creativitat. Així, en Ricard ens ha suggerit també una combinació de fruites i embotit. A part del típic meló amb pernil, ens proposa una cosa similar: síndria amb botifarra catalana. La síndria és un menjar perfecte per la platja, ja que es manté fresca per sí sola. No necessita gaires miraments!
Però el menjar estrella és una bona amanida, fresca i apetitosa!. El Ricard ens proposa, per exemple, l’amanida de llenties. Aquesta porta, a més de llenties, ceba picada molt petitona, pebrot picat de tots colors (vermell, verd i groc), i podem afegir morro de vedella cuit i trossos de botifarra blanca i negra. Tot ben barrejat i amanit amb una vinagreta feta de mostassa, vinagre, sal i pebre i unes gotes de tabasco per donar-li sabor. Aquests embotits donen melositat al plat per la textura gelatinosa del morro de vedella.
ROTLLETS FRESCOS
Els rotllets frescos són un altre recepta fàcil, ràpida i fresca per emportar-nos a la platja. La barreja de tonyina, ou dur, olives farcides tallades a trossos petits i un formatge cremós (tipus Philadelphia) enrotllat amb pernil dolç és també una combinació molt adequada per aquest estiu.
En matèria de menjar, també hem de tenir en compte que hi ha alguns aliments que mai hem de portar a la platja, com són la maonesa o salses que es puguin fermentar. Si són prefabricades i conservades en fred poden aguantar una mica, però les salses casolanes no són gens adequades per emportar-nos-les a la platja.
Per últim, recordar-vos que altres receptes per elaborar plats frescos, econòmics i variats les podem trobar a la pàgina web de la Xarcuteria Mercacarn, dins de la pestanya de “receptari”.
Allà hi trobarem un directori amb tot tipus de receptes. http://www.mercacarn.com/
Animeu-vos a comentar què us emporteu vosaltres a la platja o xarcuters, què recomaneu a la vostra clientela?