El secret de la Botifarra d’Ou és a les nostres mans
Diumenge dia 8 de febrer celebrarem la Botifarrada Popular al mercat de la Boqueria i Dijous 12 arriba…..Djous Gras!
Durant tot l’any, però especialment per carnestoltes, la Botifarra d’Ou esdevé un dels productes estrella de les carnisseries i xarcuteries del nostre país. Aquest embotit tradicional, amb una història documentada ja des del segle XVII, conté la carn de porc (papada) i els ous com a ingredients principals i té una forma característica de ferradura.
A bocins, amb truita, o amb pa amb tomàquet, la gent gaudeix d’aquest producte exclusiu dels carnissers-xarcuters des de fa ja una bona pila d’anys. De fet, a partir dels any 80, i després de deixar enrere la prohibició de celebrar els carnavals durant l’època franquista, la Botifarra d’Ou ha experimentat un protagonisme notable, progressiu i gradual en els obradors i mostradors dels establiments carnissers-xarcuters de Catalunya.
A més a més aquest producte, elaborat artesanalment, té en el Dijous Gras o Llarder, el seu dia de gràcia, el seu punt àlgid, la seva celebració. És la celebració prèvia a la quaresma, temps d’abstinència de menjars greixos com la carn, el dia en què els establiments dels carnissers-xarcuters es vesteixen de gala i llueixen decorats per promocionar aquest exclusiu embotit.
La Botifarra d’Ou és prima, té forma de ferradura i es pot comprar en peces individuals d’un calibre entre els 32 i els 45 mm cadascuna i té una llargada que oscil·la entre els 25 i els 35 cm.
Enguany i com ja ben sent tradició, GremiCarn, encapçalat per desenes de col·laboradors cansaladers, oferirà el proper diumenge 8 de febrer una jornada de degustació de Botifarra d’Ou, al mercat de la Boqueria de Barcelona, i on s’espera que milers de persones puguin provar (de forma totalment gratuïta) les 6.500 racions de Botifarra d’Ou que els professionals del sector oferiran a tots els vianants i transeünts.