Crònica d’un èxit anunciat: el Tast a La Rambla
Aquest cap de setmana que hem deixat enrere, la ciutat de Barcelona oferia en un espai tant emblemàtic com la La Rambla de Santa Mònica (rambla a baix, per entendre’ns), una oferta gastronòmica que consagra més, si escau, el compromís i el protagonisme de la ciutat i de tot Catalunya amb el bon menjar. Durant quatre dies (el primer va ser dijous) fins a 42 establiments del sector de l’alimentació oferien als vianants uns plats d’avantguarda que compaginaven qualitat amb innovació, una màxima que està de moda i que promet quedar-s’hi durant un bon temps.
Des de la tapa de mandonguilla amb sèpia de la costa del Nandu Jubany, passant per el caneló tradicional amb beixamel de tòfona del Carles Gaig, la croqueta de pernil d’aglà del Mont Bar, el brioix del Tickets (panxeta amb amanida i salsa blanca), el cucurutxo de fuet de Xarcuteries Mas, l’hamburguesa amb foie de tapes 24, el macarró farcit d’ànec de l’Empordà del Via Veneto, i desenes d’altres que van fer d’aquesta una activitat sense precedents. A més a més, cal destacar que també hi estava especialment ben representat el sector de la pastisseria amb el hot dog de l’Escribà (de xocolata, és clar). Notables eren les cues per degustar el mojito splash del bubó o el mojito japonès del Dos Palillos. I tot acompanyat amb un estand de Estrella Damm i un altre de Codorniu que donaven forma a aquest festival culinari que naixia aquest any i que, sí o sí, hi tornarà a ser l’any vinent.
Tapes a 4’5 euros la unitat, ofertes de pac de 4 tapes a 16 euros, una mitja de 2 euros per tiquet de beguda i tot en un harmònic espai que convidava a passejar-hi una i una altra vegada. Per els més grans o aquells qui volien descansar, a banda i banda de la fira, unes taules i un espai de gespa artificial vestien aquesta immillorable experiència del menjar.
La Natalia Sangil, Directora de Marketing del grup Bodega 1900, ens explicava que és una ocasió excel•lent per fer-nos veure arreu del món: “estem en un espai cèntric, rodejat d’estrangers, molts dels quals venen aquí per el menjar, és un gran reconeixement, és perfecte”. En Fabian, empresari hoteler, i visitant d’aquesta fira ens explicava que havia vingut a buscar idees: “és increïble la qualitat de la cuina que tenim aquí, amb productes senzills i sense renunciar a la qualitat es poden fer autèntiques obres d’art” ens deia fent referència a les diferents tapes que havia degustat.
En aquesta primera edició de Tast a La Rambla s’ha celebrat també el I concurs de Tapes de Tast a La Rambla, amb un jurat compost per cinc periodistes gastronòmics i on el guanyador ha estat el Bar Cañete pel seu “Cocotte de berenjena agridulce con tomate y boquerón”. A més a més el Bar Cañete oferia durant la fira un “Mollete de pringà a l’andalusa” amb botifarra negre, pollastre i pastanaga.